Bezoek

Bezoek de Watertoren van Aalsmeer

De watertoren is elke 2e en 4e zondag van de maand geopend voor bezoek. Wanneer er extra activiteiten zijn dan is de watertoren meerdere zondagen geopend voor bezoek. In juli en augustus is de watertoren alle zondagmiddagen geopend voor bezoek.

De openingstijden van de watertoren zijn: 13:00 tot 17:00 uur.

U kunt de begane grond gratis bezoeken. Voor een hoger gelegen bezoek vragen wij een kleine vergoeding, maar dan kunt u de oude waterbassins bekijken en zelfs helemaal naar boven naar de ’trans’. Waar je rond kunt lopen en tot aan Utrecht kunt kijken.

Bezoek in groepsverband is mogelijk

Ook is het mogelijk om met groepen op afspraak de watertoren te bezoeken. U kunt hiervoor contact met ons opnemen, het liefst minimaal 48 uur van te voren in verband met het regelen van de benodigde vrijwilligers.

Broedseizoen slechtvalken

Behalve tijdens het broedseizoen van de slechtvalken, welke boven op de toren nestelen. Dit geldt alleen voor de beklimming naar boven, de begane grond en eerste verdieping is het gehele jaar toegankelijk.

Word ook donateur van Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer

Steun de Watertoren van Aalsmeer

Je kan Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer meer ondersteunen door donateur van de stichting te worden. Dat kan voor een jaarlijks bedrag van € 15,00. Maak je gift/donatie over op: Rabobank: NL13 RABO 0349 9736 87.

Als donateur ontvang je: 2x gratis toegang voor 2 personen.

Met jouw donatie

  • Kan jij 2x gratis de Watertoren Aalsmeer bezoeken met 2 personen, meld dan dat je donateur bent.
  • Help je de Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer de kosten zo laag mogelijk te houden, waardoor entreegelden, verhuur, tentoonstellingen, schoolactiviteiten en wat al niet meer, voor een zo laag mogelijk bedrag kunnen worden georganiseerd.
  • Hierdoor kan iedereen kennis maken met ons rijksmonument.
  • Door het organiseren van alle activiteiten is er ook een betere waarborg dat de watertoren een blijvend monument zal zijn voor de gemeente Aalsmeer.