Educatief

Educatieve bezoeken aan de watertoren in Aalsmeer

Watertoren Aalsmeer heeft voor onderwijsinstellingen speciale rondleidingen. Zo zijn er twee rondleidingen met een educatief doel, voor het primair onderwijs en voor het voortgezet onderwijs.

Primair onderwijs

“Moet je horen in die toren”
Ruim tachtig jaar staat de Watertoren van Aalsmeer te schitteren aan de Westeinderplas. Van buiten af is het een prachtige toren gebouwd in Art Déco stijl. Vanuit de toren is er een magnifiek zicht op de omgeving met vliegveld, stad en veel water. In de toren zelf zorgt een aparte akoestiek voor galmende klanken.

Dit lesprogramma omvat een bezoek aan de Watertoren van Aalsmeer, waar het uitzicht vanaf het dak bekeken wordt en in de toren gespeeld wordt met de akoestiek. Op school zelf wordt het uitzicht vanaf de toren verklankt tot een klankspel en bouwen de leerlingen torens met ‘waardeloos’ materiaal.”

Zo biedt het loket Cultuureducatie Amstelland dit lespakket aan aan de groepen 4 – 5 en 6 van de basisscholen in Aalsmeer, Amstelveen en Kudelstaart. Het geheel omvat de vakken muziek, beeldende kunst en cultureel erfgoed. De leerlingen komen van verschillende scholen in één week naar de toren, zo’n 13 groepen per week, twee tot drie groepen per dag, waar ze uitleg krijgen over de bouw, de werking en het gebruik van de Watertoren. Vaak komen de kinderen later met hun ouders nog een keer terug.

Download: Het Watertorenlied

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs zijn wij druk bezig met het uitwerken van een prachtige en leerzame rondleiding door onze ervaren rondleiders. Wij hopen dat deze binnenkort klaar is, zodat wij ook een educatief programma voor het voorgezet onderwijs kunnen aanbieden.

Meer informatie over educatief?

Neem contact met ons op als u gebruik wil maken van ons educatieve mogelijkheden.

Watertoren Aalsmeer - Voorlichtingsmodel van de Watertoren welke educatief ingezet wordt