Vuur en Licht op het water zijn jaarlijks onze gasten

Wat is er mogelijk in en bij de watertoren van Aalsmeer

Wat is er mogelijk in en bij de watertoren van Aalsmeer

De watertoren wordt sinds januari 2012 beheerd door de Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer. Zij organiseert de talrijke open dagen. Bezoek aan de begane grond is gratis. Voor een klein bedrag mogen mensen naar boven om van het uitzicht te genieten.

Het is mogelijk om met een groep de watertoren te bezoeken: uiteraard met een uitleg door de vrijwilligers en uiteraard met de beklimming naar de ''trans''. Vandaar uit kan men genieten van het schitterende 360 graden uitzicht over de verre omgeving van de gemeente Aalsmeer. (tot aan Utrecht toe!).

Bruidsparen kunnen de huwelijksceremonie in de watertoren laten voltrekken of kiezen de toren als achtergrond voor hun fotoreportage. Ook gaan schoolklassen van basisscholen naar boven om een kijkje te nemen. 

Wil men een apart feestje organiseren dan is de watertoren ook beschikbaar voor de geinteresseerden. Eveneens is de watertoren een fraaie gelegenheid om te exposeren.

Voor de liefhebbers: in groepen kan men zich laten uitdagen tijden het escaperoom spel in onze watertoren. Deze mogelijkheid wordt georganiseerd door TURF Aalsmeer

Een camera geeft U live beeld op de westeinderplassen!

Heel apart is de vaste behuizing van een slechtvalk-echtpaar, die boven in de toren een speciale kast hebben met ‘balkon’. In het voorjaar is het altijd weer spannend of de eieren uit gaan komen, en hoeveel. Meer informatie over de slechtvalken is te vinden op www.slechtvalkaalsmeer.nl.

Tegenover de watertoren staat het fraaie Flower Art Museum: wisselende collecties van kunstuitingen van planten en bloemen zijn hier tentoongesteld en niet de minste kunstenaars laten in dit museum hun werken zien. Voor meer informatie kunt U op hun website terecht.